Pedagógusok és szülők! Kihagy a gyermek koncentrációja?

Fejlesszük játékosan, közösségi élményprogramként!
A gyerekeknek köztudottan rövid a figyelme, és az is tény, hogy néhány perc alatt elveszítik az érdeklődésüket egy téma iránt. Ez az oka annak, hogy a hagyományos tanítási módszerek nem működnek jól a kicsiknél. Nem reagálnak jól arra, ha folyamatosan beszélnek hozzájuk, és feladatok sokaságát zúdítják rájuk. Mi lehet a megoldás?

Na, ki nyomja meg a gombot?

Emlékszel még a régi magyar vetélkedőkre? Amikor az egész család a Kapcsoltam, a Szerencsekerék vagy a Mindent vagy semmit, esetleg a Legyen Ön is Milliomos! előtt ült, és törte a fejét a feladványokon? Nyomkodtuk a tévé előtt a képzeletbeli gombokat, és nagyokat nevettünk, ha a tévében szereplő feladványt sikeresen megoldottuk, vagy bosszankodtunk megkopott tudásunkon, ha nem tudtuk a válaszokat. Ma már sajnos kezdenek eltűnni ezek a játékos, gyorsaságot, okosságot, esetleg intelligenciát tesztelő formátumok. De a szórakoztatóipar nem alszik!

Koncentráció fejlesztése kvízjátékkal nem csak gyerekeknek a Vetélkedőszoba kvízjátékán

Nyomógombos kvízjáték (nem csak) gyerekeknek

Aggodalomra semmi ok, a televízión túl is van élet! Sőt, az élmény már kézzel foghatóvá is vált! Megszületett a Vetélkedőszoba
Egy alternatív megoldás hasonló kvízjáték űzésére: interaktív, mókás lehetőség, ahol nem csak a gyerekek és a család nyomkodja együtt a kvízgombokat, de baráti társaságok, vagy akár egy egész osztály is képes megmérettetni magát egy tartalmas osztálykirándulás során.

Hogyan lehet tanítani és szórakoztatni egyben?

Az edukatív, gyerekeknek szóló gondolkodós játékok az egyik legjobb a kisdiákok tanításának, hiszen nemcsak kiváló módja annak, hogy a gyerekeket lekösse, hanem egy sor egyéb előnnyel is jár a nebulók számára. Segítenek a későbbi életükben szükséges készségek fejlesztésében az iskolában, miközben izgalmat és szórakozást nyújtanak. De mivel tartjuk fent az érdeklődésüket egy órán keresztül?

 

Miért érdemes kvízeket játszani gyerekekkel?

Olyan ez, mint egy mini rejtély, amit meg kell oldani, miközben egy játékos versenyben vagy a többi játékossal. Mindenki mancsában ott lapul a saját kvízgombja, bármikor megnyomhatod. A győzelem és a sikerélmény iránti vágy fenn tartja a gyermekek figyelmét, nem beszélve a testhez álló korosztályokra igazított témakörökről. 

  • - Mennyire vagy jó a mesékben?
  • - Mennyit tudsz az édességekről?
  • - Hány pontot szerzel végül?
  • - Ki nyomja meg gyorsabban a gombot?
  • - Melyik csapat fog nyerni? 

A kvízjáték végig szuper izgalmas, minden pontért, minden jó válaszért ádáz küzdelem zajlik, persze a szó jó értelmében. Vannak könnyebb és nehezebb kérdések is egy-egy témakörön belül, épp ezért esélye van pontot szerezni a gyors és az okos játékosnak is.

Vetélkedőszoba - különleges budapesti rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Budapest Vetélkedőszoba kvízjáték

Jópofa vetélkedőket, kvízeket egyszerű körülmények között papír és ceruza segítségével is lehet tartani akár otthon vagy az iskolában, de mit szólnál hozzá ha ezt egy professzionálisan berendezett kvízszobában egy hatalmas közös interaktív élménnyé varázsolhatnád. Hogyan lehet a klasszikus műveltségi kvízjátékokat felturbózni? Mi a varázslat?

Nyomógombos kvízjáték gyerekeknek

A legtöbben félnek a kvízjátékoktól, mert úgy gondolják nem elég okosak, vagy épp műveltek. Ezt itt most felejtsd el, a gyerekek nagyon szórakoztatónak találják a Vetélkedőszoba kvízjátékát, mert jók a témák! Gondolkodnak, szellemi tevékenységet végeznek, agytornáznak, de úgy érzik, mintha játék lenne. Plusz képzeld oda a nyomógombokat a gyerekek kezébe, amit nyomkodni lehet, és akkor az Ő neve lesz kiírva a képernyőre. Minden gyerek felpörög egy ilyen helyzetben. Majd meglátod!

  • Édességek felismerése csomagolásuk nélkül?
  • Állatok felismerése az orruk alapján?
  • Egy rajzfilm címének eltalálása egy szereplő alapján?

Se szeri- se száma nálunk a vidám kvízjátékok tárházának!

Szórakoztatóak a kvízek?

Viccelsz? Szakadunk a röhögéstől! Mi játékvezetők is imádjuk, mert szinte minden alkalommal rekeszizom lázzal fejezzük be a programot. Számtalan legendás sztorink van, melyet persze a játékosok alkotnak és örök emlékként, vagy épp vicces szlogenként viszik magukkal haza.

A vetélkedőszoba önbizalmat épít?

Naná! Mivel az általunk válogatott témakörökben nem baj, ha nem vagy túlságosan jártas, nem ciki ha épp nem tudod a választ, vagy rosszat mondasz, azonban ha jól válaszolsz, akkor bizony számíthatsz csapattársad gratulációjára, pacsijára. Egy óra alatt úgy 100 kvízkérdés csendül fel, számold ki ez hány pacsi :-) Tehát igen, a vetélkedőink rendkívül jól építik (nem csak) a gyerekek önbizalmát, igazi szellemi kihívás számukra, önfeledt szórakozás, úgy hogy észrevétlenül használják a buksijukat.

Kvízjáték születésnapok, osztályok számára

Tortázós születésnapokon kívül remek osztálykirándulási lehetőség lehet a vetélkedőszoba rendezvényhelyszínén eltöltött délelőtt. Szabadulószoba és kvízbázisunkon akár egy 3-4 órás, félnapos vagy egynapos budapesti osztálykirándulás programot is lazán meg tudunk szervezni.

 

 

Osztálykirándulás ötlet kincskereső játékkal

Az élményeket vegyesen tálalva, egy színes kombinációs programcsomag mindig bomba siker, főleg, ha egy tapodtat sem kell hozzá tovább utazgatni. Fantasztikus kirándulási lehetőség, tartalmas szabadtéri osztálykirándulás, vagy kincskereső gyerekzsúr szervezhető a kvíz vagy a szabadulós játékunk után a kincskereső játékunkkal, velünk szemben az Orczy parkban. 

Kincskereső játék osztályoknak a budapesti Orczy kertben

Nyomógombos kvízjáték az országban bárhol!

Házhoz megy az élő kvíz! Már telepített kvízjátékra is van lehetőség, ami remek móka lehet egy házibulin, gyerekzsúron, iskolában, otthon vagy akár külsős helyszíneken, étteremben, rendezvényeken, kisebb és nagyobb gyermekek számára egyaránt. Írj nekünk és megyünk hozzátok! Nyomógombos kvízjáték élőben kitelepülésselMagyarország egész területén!

Szülinapi kvízjáték, szülinapi zsúr- Torta, pizza, ökölpacsi! :-)

Kérj tőlünk most rögtön egy ajánlatot, egy perc az egész :-)
Programajánlatot kérek

Megosztás Facebook-on